‘Marcar un gol al masclisme’; el lema de la VIII Volta Solidària de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

10/05/2019

Aquest matí, Cal Sinén ha estat la seu de la presentació de la vuitena edició de la Volta Solidària de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, que es celebrarà el proper diumenge 19 de maig a partir de les 10 del matí.

Un any més, aquesta marxa no competitiva s’organitza al voltant d’un tema. I aquest 2019, la Volta Solidària de l’Estany estarà dedicada a l’eradicació de la violència masclista.

La idea és marcar un gol al masclisme, així definia Laura Cortés, de Sense Embuts Lleida, l’objectiu de la Volta d’aquest any. La directora d’aquesta associació lleidatana, que ha dissenyat les diferents dinàmiques que es duran a terme el dia de la marxa, ha explicat que la societat no és prou conscient de les causes de la violència masclista. I amb la xerrada prèvia a la Volta s’explicaran aquests conceptes.

El recorregut serà com un ‘viatge’ en la trajectòria de la violència masclista i al final de l’itinerari s’instal·laran unes porteries amb uns missatges masclistes. Amb la col·laboració de les jugadores del Club Hoquei Vila-sana, els assistents podran marcar aquest gol.

En aquest sentit, Victòria Porta, jugadora del femení del Cub Hoquei Vila-sana, apuntava que la societat ha de ser més igualitària. La jugadora també feia esment a les grans possibilitats que tenen els nois que practiquen aquest esport, i per contra, les poques que tenen les noies.

La Volta Solidària és una marxa no competitiva a la qual es demana una aportació mínima de 3€ més la voluntària. Aquest any, la caixa de donatius anirà adreçada al Club Hoquei Vila-sana.

Infolleida