Mollerussa celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants amb un clam per despertar consciència climàtica

19/11/2021

Una escultura en forma d'arbre, feta col·lectivament amb l'artista Erik Scmitz, protagonista de la jornada que reuneix més de 150 escolars al parc

Mollerussa ha celebrat el Dia Universal dels Drets dels Infants aquest divendres al migdia al parc municipal, amb un acte que ha servit per fer un clam col·lectiu per despertar la consciència sobre l’emergència climàtica. La celebració ha comptat amb la participació de l’alumnat i el professorat de les diferents escoles i entitats de la ciutat, juntament amb representants del Consell de Participació Adolescent (CPA) i el recentment constituït Consell de Participació Infantil (CPI), el qual avui ha fet la seva presentació en societat.

L’acte ha servit, doncs, perquè Mollerussa, com a Ciutat Amiga de la Infància, se sumi a l’objectiu proposat per UNICEF per conscienciar sobre l’emergència climàtica demanant a les institucions i als països que es comprometin amb la reducció de l’alliberament del CO2 per reduir l’escalfament global. Els infants també han subratllat la importància del compromís de les empreses de la comarca en lliurar els crèdits d’emissió de CO2 obligatoris, per a formar part de la solució d’aquest problema global. Així mateix, també han proposat la instal·lació de plaques solars a les escoles i semàfors de Mollerussa, a més d’oferir-se per a fer una plantada d’arbres en alguna zona de la ciutat amb la col·laboració de totes les escoles.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha posat en relleu la importància d’articular amb el CPI “una peça més en el procés de participació”, la qual se sumà al CPA i també al Consell de Participació Sènior. “Us respectem com un ciutadà més i ens motiveu a donar respostes a les vostres demandes”, ha dit als més d’un centenar d’infants i adolescents que han participat en l’acte, a qui ha transmès que “necessitem que tots els actors ens sentim implicats i caminem junts” per treballar per Mollerussa i la consciència ecològica.

La celebració ha tingut com a element central la presentació per part de l’artista Erik Schmitz de l’escultura creada col·lectivament amb els escolars, que consisteix en un arbre fet a partir de residus plàstics, la qual ha servit a l’alumnat per fer una activitat creativa i reflexiva anomenada “Convertim el plàstic en art – Som Artiactivistes”.

Durant la celebració també s’ha entregat a representants dels centres educatius i entitats un obsequi fet per els infants i joves del Centre Obert La Banqueta de Mollerussa, juntament amb un targeta-llavor amb la intenció d’aportar més vida en aquest planeta, convertint una llavor amb arbre.

Infolleida