Mollerussa elabora una guia per al col·lectiu sènior que recull serveis socials i de salut i activitats pel lleure

27/09/2022

Es presentarà el dia 1 al Teatre L’Amistat on s’homenatjarà les persones de més de 95 anys amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran

L’Ajuntament de Mollerussa presentarà el pròxim dissabte dia 1 a les 6 de la tarda al Teatre L’Amistat, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, la Guia de Serveis i Recursos per a l’Etapa Sènior Viu gran a Mollerussa, elaborada a través d’un procés participatiu promogut dins la Taula de la Gent Gran que aglutina totes les entitats que treballen per millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné; de Jaume Puntí, president del Consell de Participació Sènior i representant de la Taula de la Gent Gran,  i de Carme Tudela, tècnica referent del Casal Municipal Sènior. Durant l’acte també es retrà homenatge a set persones que enguany compleixen 95 anys de vida, una celebració que s’acostumava a fer en el marc de les Festes de Sant Isidori i que ara es trasllada de data aprofitant l’efemèride.

El llibret, del qual se n’han editat 4.500 exemplars que seran repartits a les bústies de 2.300 habitatges de Mollerussa on viuen persones de més de 60 anys i també als diferents equipaments municipals i als serveis que estan referenciats a la guia, vol oferir tota la informació necessària sobre els recursos socials i de salut amb què compta la ciutat així com difondre totes les activitats de lleure pensades per a gaudir en aquesta etapa de la vida. La guia, il·lustrada de la mà del conegut artista i ninotaire Ermengol, també inclou un llistat dels equipaments culturals i esportius que hi ha al municipi i altres informacions d’interès.

Un recorregut vital a través de fotografies i vestimenta dels anys 50-50

La festa també comptarà amb una performance en la qual hi participaran més d’una trentena de persones entre usuàries del casal i infants i joves de la ciutat en un treball col·laboratiu de caràcter intergeneracional per promoure els valors del respecte i la tolerància. L’actuació farà un recorregut vital d’una parella a través d’un àlbum de fotos i la vestimenta que estava de moda els anys 50, 60 i 70, que ha estat cedida per diferents persones.

Infolleida