Mollerussa es farà càrrec dels gossos que van mossegar a un veí el passat diumenge

24/01/2018

Els gossos anaven deslligats, incomplint l’ordenança de tinença d’animals. Per altra banda, Linyola habilitarà un parc caní, serà el segon de la comarca després del de Mollerussa i en aquests espais els gossos sí poden passejar sense haver de dur corretja

L’atac va tenir lloc el diumenge a les onze de la nit al carrer Enric Granados de Mollerussa quan dos gossos deslligats van mossegar un home de 43 anys provocant-li ferides lleus a la cama esquerra. Fins al lloc hi van acudir una patrulla dels Mossos d’Esquadra, una patrulla de la Policia Local i una ambulància del SEM que va traslladar el ferit al CAP. La policia local va atrapar ells gossos i posteriorment en va localitzar la propietària a qui se li ha aixecat dues actes, una per infracció de l’ordenança de tinença d’animals i l’altra per infringir la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana.

De fet, aquesta propietària ja ha estat denunciada en altres ocasions per abandó de gossos a la via pública. L’ordenança municipal també senyala que en cas de que un gos mossegui una persona, l’animal restarà 15 dies sota vigilància en el seu mateix domicili, tot i que en aquest cas, es dóna la situació de que els propietaris viuen en un vivenda ocupada. Per aquest motiu, i de forma provisional, serà l’Ajuntament qui se’n farà càrrec.

 

Prop del lloc de l’incident, hi ha l’espai caní de Mollerussa, un espai de 800m2 que va entrar en funcionament a principis del 2016 i que ha tingut una molt bona acollida per part dels usuaris.

Properament el municipi de Linyola habilitarà el segon parc caní de la comarca. Serà a l’antic camp de futbol. El consistori ja ha instal·lat la nova tanca, amb la qual també vol evitar l’abocament incontrolat de residus i els robatoris de material. També preveu plantar xiprers en tot el perímetre i col·locar una font i una paperera amb dispensador de bosses per la recollida dels excrements de les mascotes.

 

 

Anna Berga