Mollerussa es prepara per viure del 21 al 23 les Festes de Maig amb activitat al carrer i per a tots els públics

12/05/2021

La tronada a càrrec del Diables de Mollerussa obrirà la programació que tindrà doble sessió del concert de cada tarda per ampliar l’aforament

Les Festes de Maig, que tindran lloc del 21 al 23, comptaran amb més d’una trentena d’activitats culturals i esportives per a tots els públics, en un programa d’actes que obrirà divendres la tronada de l’ARF Diables de Mollerussa i el repic de campanes i en el qual es vetllarà pel compliment de totes les mesures de prevenció de la Covid-19. La música serà protagonista, tant la de KM0 de les sis bandes que actuaran a la Molle D.O, com la de les orquestres Maravella, Montgrins, i Selvatana que oferiran sardanes cada migdia i concert de tarda en doble sessió al Pavelló Pla d’Urgell per tal de poder ampliar l’aforament. També les havaneres, de la mà d’Els Pescadors de l’Escala al Teatre L’Amistat, hi seran presents així com la música dixie amb el concert d’Apocadixie Cotton Pickers a Cal Jaques, la del Duo Olatua en el Cicle de Joves Intèrprets o el jazz de La Vella Dixieland al Teatre L’Amistat, concert aquest últim que serà l’únic de pagament. Ho ha explicat aquest matí l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del tècnic de Festes, Àlex Culleré.

Una de les novetats del programa serà divendres un taller participatiu d’art urbà a la zona del parc de patins, on sota el guiatge de l’artista Cristian Camilo Huertas es decoraran les parets d’aquest espai públic. També hi haurà cada tarda a la plaça de l’Ajuntament espectacles adreçats al públic familiar amb el circ, la música i el joc com a eix conductor i no hi faltarà la ballada gegantera a càrrec del Casal Popular L’Arreu o les portes obertes als dos museus de la ciutat: el Museu de Vestits de Paper i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell.
El Teatre L’Amistat serà l’escenari dissabte de l’humor i els records afegits amb l’espectacle Yo sobreviví a la EGB, un espectacle per al qual ja es poden comprar les entrades anticipades a www.teatrelamistat.cat

             

Mercat de Festa Major i activitat esportiva amb escacs, pàdel o marxa nòrdica

D’altra banda, dissabte serà la cita amb el Mercat de Festa Major, que celebrarà la 27a edició sota l’organització de la delegació de la Cambra de Comerç i la col·laboració de Mollerussa Comercial i que comptarà amb una quarantena d’establiments inscrits.

Altres activitats d’aquesta Festa Major, que acabarà amb el tradicional Castell de Focs, seran el 23è Torneig escolar d’escacs Memorial Igor Florez o el 40è Campionat d’Escacs per equips, el torneig de tennis taula i el de pàdel així com un taller de marxa nòrdica, una bicicletada popular o una masterclass de spinning.

Infolleida