Mollerussa estrena el pati de Cal Jaques per celebrar Sant Jordi amb tallers familiars per elaborar exlibris

14/04/2021

L’espai, que data del 1783, forma part del patrimoni municipal des del març del 2019 i es vol incorporar com a escenari de diferents activitats

L’Ajuntament de Mollerussa estrenarà per Sant Jordi el pati de la casa de Cal Jaques, un edifici inclòs en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i ho farà amb tallers familiars per aprendre a fer exlibris a càrrec del Centre d’Expressió Artística Solaç. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i els responsables de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé i Josep Miquel Varea.

Solsona ha indicat que la voluntat del consistori és introduir nous espais incorporats al patrimoni municipal com a escenaris per dinamitzar activitats culturals i socials per al gaudi de la ciutadania. L’alcalde ha explicat que el consistori va iniciar els tràmits per esdevenir propietari de l’espai atès el seu valor històric i patrimonial, ja que data del 1783, amb una permuta recollida en una modificació del POUM del 2014. L’operació es va concretar amb l’aprovació per Ple del conveni urbanístic d’acceptació del l’oferiment de permuta que va ser el 8 de novembre del 2018 i va rebre el vistiplau de la Comissió territorial d’Urbanisme el 15 de març de 2019.


Desena Marató de Lectura en Veu alta amb participació presencial i també virtual

Pel que fa a l’activitat concreta que servirà per estrenar públicament el nou espai, val a dir que forma part del programa pensat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila per celebrar la festa catalana del llibre, una jornada que començarà a dos quarts de 10 del matí a la plaça de Manuel Bertrand amb la tradicional Marató de Lectura en veu alta que enguany arriba a la desena edició. Tindrà la poesia com a protagonista i hi participarà presencialment alumnat de tot els centres escolars de la ciutat.

Quant als tallers familiars per aprendre a elaborar exlibris, estan programats a partir de les 6 de la tarda al pati d’aquesta emblemàtica casa. Les places per participar en aquests tallers són limitades a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19 i les reserves es podran fer mitja hora abans de l’inici de l’activitat a l’entrada de l’edifici, al qual s’accedeix per un carreró des del carrer de Jacint Verdaguer.

Per completar la celebració, des de la biblioteca s’anima a la ciutadania a participar en la Marató de Lectura gravant-se llegint un poema per compartir-lo a les xarxes socials amb les etiquetes #MaratodePoemesSantJordi21 #Mollerussa #municipilector. En aquesta marató virtual, per Sant Jordi es presentarà també un vídeo que recull un poema conjunt fet en col·laboració amb tots els centres escolars.



Vídeo realitzat per Ariadna Guiu Vila

Infolleida