Mollerussa estrena nou institut coincidint amb l’inici del curs escolar

12/09/2019

Una norantena d’alumnes han estrenat aquest dijous el nou institut de Mollerussa. Les obres de l’equipament, construït a base de barracons, s’han acabat “in extremis” i encara falten alguns retocs.

Finalment i a contrarellotge, una norantena d’alumnes han pogut iniciar el curs al nou institut de Mollerussa. Situat al carrer Josep Tarradellas, l’equipament  s’ha pogut estrenar després de poc més de tres mesos d’obres. Les instal·lacions, construïdes amb barracons prefabricats, encara no estan enllestides i entre d’altres, falta col·locar-hi un mòdul que farà funcions de consergeria. En la seva visita a les instal·lacions, el Director Territorial d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, ha assegurat que aquest nou institut és el model a seguir.

El nou institut ha tingut un cost total de 600.000 euros. Ensenyament s’ha fet càrrec de la instal·lació dels barracons mentre que l’Ajuntament de Mollerussa va pagar els fonaments amb l’objectiu d’agilitzar la construcció d’aquest nou equipament. I es que una quarantena d’alumnes van haver d’estudiar el curs passat  a l’edifici municipal de Cal Duch, ja que les instal·lacions no estaven llestes. D’aquesta manera, el nou centre ha obert portes amb alumnes de primer i segon d’ESO. L’alcalde de la població, Marc Solsona, ha volgut destacar la col·laboració entre Generalitat i consistori.

Pròximament es donarà a conèixer el nom d’aquest nou institut, el quart que imparteix ensenyament secundari a la capital del Pla d’Urgell.

Mariona Rebull i Martí