Mollerussa forma els 16 primers rescatadors de la xarxa ciutadana de rescatadors cardíacs

10/04/2019

El consistori ha signat un conveni amb el Consell Català de Ressuscitació que oferirà formació reglada a aquests primers rescatadors. La xarxa pretén arribar fins al miler de persones.

L’Ajuntament de Mollerussa posa en marxa la nova xarxa ciutadana de rescatadors cardíacs. Amb aquest objectiu i a través d’un conveni de col·laboració, durant aquest mes el Consell Català de Ressuscitació formarà els 16 instructors que després hauran d’instruir al miler de persones que aprendran tècniques bàsiques de reanimació. Es tracta doncs d’una xarxa, que no substitueix els serveis mèdics, sinó que té la voluntat de que sigui la ciutadania la que pugui donar una primera resposta en casos d’emergència, ja que els primers minuts són vitals per a la supervivència de les persones.

L’empresa Cardionlive, impulsadora del projecte, també subministrarà 3 desfibril·ladors nous que complementaran la xarxa de 6 aparells amb que es compta ara. Tot això amb l’objectiu d’unir tecnologia i formació per a que Mollerussa esdevingui un “territori cardioprotegit”.

El projecte pilot funciona a través de l’aplicació Cardionlive que geolocalitza les persones que formen part de la xarxa i els indica la posició del desfibril·lador més pròxim perquè puguin actuar en cas d’emergència.

Tot plegat, amb l’objectiu de reduir les aturades cardíaques que són la primera causa de mort al món, segons l’OMS.

 

 

Anna Berga