Mollerussa impulsa un camp de treball per millorar el carrer de la Vilaclosa

02/06/2020

El portaran a terme deu joves d'entre 12 i 17 anys durant aquest estiu

L’ajuntament de Mollerussa té previst dur a terme del 6 al 17 de juliol el primer camp de treball local amb deu participants voluntaris d’entre 12 i 17 anys que tindran per objectiu sanejar les façanes i millorar l’estètica del carrer Vilaclosa i alhora endinsar-se en la història de la ciutat a través del coneixement del seu casc antic.

Les circumstàncies provocades pel l’estat d’alarma han obligat a reformular la proposta inicial amb la meitat dels participants previstos. Tot i això, s’ha volgut tirar endavant l’acció al creure-la una "bona eina per afavorir la gestió emocional de la situació de confinament que ha tocat viure als joves", remarquen des del consistori.

El camp de treball se centrarà en millorar l’estètica d’aquest carrer, que recentment ha estat sotmès a una remodelació del paviment i de l’enllumenat gràcies al Pla de Barris, el qual ha millorat tot el centre de la ciutat. Per això, s’ha parlat amb els 32 propietaris dels immobles de la zona per tal que permetin sanejar, netejar i pintar la part baixa de les façanes amb una paleta de colors i així donar una imatge de conjunt a aquest indret del casc antic. L’acció també preveu la participació d’algun artista local que pugui col·laborar per donar major rellevància al conjunt amb un dibuix mural o grafit.

Per tal de premiar la tasca voluntària que faran aquests joves de la ciutat, l’ajuntament els gratificarà amb l’entrada gratuïta al recinte de les piscines d’estiu durant tota la temporada. Qui estigui interessat en participar d’aquest projecte, que busca també reforçar el sentiment de pertinença a la ciutat i fer pedagogia del civisme, cal que s’apuntin a [email protected] o a través del telèfon 687 89 99 26.

L’Ajuntament obre fins el dia 10 de juny el període de preinscripció a l’Escola Municipal de Música

Per una altra banda, l'ajuntament ha iniciat ja el període de preinscripció a l’Escola Municipal de Música que s’allargarà fins al pròxim dia 10 de juny. Les sol·licituds s’hauran de fer prioritàriament per via telemàtica a través d’un enllaç que es pot trobar a la pàgina web de la mateixa escola. Tot i això, també s’ha previst que per aquelles persones que no ho puguin fer amb aquests mitjans hi hagi una via presencial amb cita prèvia que es farà a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del consistori fins al dia 8 de juny. La matrícula amb el corresponent pagament de la quota no s'obrirà fins al 7 de juliol.

Cal recordar que l’escola ofereix formació en un total de 18 instruments musicals i, a banda d’oferir formació musical en tots els nivells des de l’inicial al professional, també compta amb una aula per a alumnes amb necessitats educatives especials i una altra de música tradicional amb instruments com la tenora o el tible. Així mateix, també potencia la pràctica de conjunt amb la participació en un conjunt instrumental i una orquestra de Corda i Vent i un conjunt instrumental de percussió així com diferents grups corals.

 

INFOLLEIDA