Mollerussa té una tendència a la baixa tot i que els contagis de Covid segueixen elevats

01/03/2021

Des del Pla de Civisme ja s’ha dut a terme una nova campanya informativa per recordar a la ciutadania la importància de les mesures de seguretat

En les últimes dues setmanes s’han diagnosticat més de 150 persones positives per Covid a Mollerussa. El Pla d’Urgell és una de les comarques catalanes amb l’índex de rebrot més elevat, tot i que la taxa de reproducció de la pandèmia és més baixa que 1. Encara que les xifres són elevades, no s’ha detectat cap brot en un àmbit concret i la transmissió ha estat comunitària. Ara bé, els punts que van notar més aquesta tensió van ser les escoles.

En el marc del Pla de Civisme ja s’ha dut a terme un reforç informatiu centrat en la sortida dels centres escolars i també les places del centre. Es vol conscienciar a la població de la necessitat de seguir mantenint les mesures de seguretat.

Sobre les sancions, a Mollerussa la policia ha posat multes a més de 200 persones per no dur la mascareta, així com les actes que s’han aixecat a alguns bars per incomplir la normativa. Pel que fa als equipaments municipals clausurats, també s’ha sancionat dues persones per no respectar els perímetres d’aquests espais tancats al públic.

Ariadna Guiu Vila