Mollerussa tindrà un espai de trànsit per als animals abandonats

17/04/2019

L’actuació forma part de la primera fase del Pla integral de protecció animal i està pensada per acollir durant un període breu els animals abandonats abans de derivar-los.

L’Ajuntament de Mollerussa està habilitant un espai de trànsit per als animals que es recullen al carrer en una nau municipal al costat de l’estació d’autobusos. S’espera que la instal·lació estigui condicionada en tres setmanes i compta amb 110 metres quadrats, una zona per ubicar gossos i una altra per a gats. A més, s’hi està instal·lant rajola per garantir una neteja més específica i afavorir la desinfecció i la confortabilitat dels animals, així com el seu control sanitari.

 

Solsona també ha anunciat la intenció d’habilitar un telèfon per tal de comunicar les troballes d’animals i poder activar el protocol corresponent. Així com, oferir un carnet de voluntariat per tal que la ciutadania interessada pugui, després de rebre una formació adequada, col·laborar en la cura d’aquests animals.

 

Aquesta actuació forma part de la primera fase del Pla Integral de Protecció Animal que té com a objectiu desenvolupar un refugi per als animals de Mollerussa i la comarca. La segona fase serà fer una diagnosi exacta de les colònies de gats que hi ha a la ciutat, de les quals, de moment, n’hi ha comptabilitzades una quarantena.

Mariona Rebull i Martí