Neix Som Mollerussa a partir de la xarxa de voluntariat de la pandèmia

17/11/2020

Tindrà com a objectiu donar suport logístic a les accions de les entitats locals i ciutadania en general

Mollerussa compta amb una nova associació. Es tracta de Som Mollerussa, una entitat que té per objectiu fomentar el voluntariat de servei a la comunitat i promoure la participació ciutadana. La formen una trentena de membres però la voluntat és que aquesta xifra vagi en augment després de la seva presentació pública.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que l’ajuntament, el qual presta suport amb la cessió de la seu social ubicada a l’Oficina Jove i també fent acompanyament logístic, té ara amb l’associació una interlocutora per promoure programes de voluntariat de caire transversal i participatiu. Per la seva part, la regidora d'Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, ha destacat la necessitat de fomentar no només la responsabilitat dels ens públics sinó també de la societat en general a l’hora de tenir cura dels més vulnerables. La presidenta de l'entitat, Jennifer Forns, ha dit que el logo escollit reflecteix la voluntat d’arrelament a la ciutat a través d’un dels seus referents com és el canal i ha explicat que ja s’ha començat a treballar per crear una borsa de voluntariat i generar accions que fomentin la participació.

Som Mollerussa té l’embrió en el servei Ajude(M)ollerussa que l’ajuntament va activar el 14 de març amb voluntat d’obrir un canal per afavorir l’assistència a les persones vulnerables. Després de 8 mesos de funcionament, l’Ajude(M)ollerussa, a través del telèfon 676 289 571, ha rebut 610 trucades, de les quals s'han originat 578 tasques, bàsicament per la compra d’aliments.  Així mateix, des de l’Ajude(M)ollerussa s’han fet també 1136 trucades de seguiment a persones grans. Així mateix, des d’aquest programa també es va activar un servei de repartiment d’àpats a domicili, a través del qual se’n va repartir 446, sobretot en els mesos de confinament domiciliari, i també es va activar un Servei de Suport al Dol amb teràpies individuals i també col·lectives, el qual actualment encara té 22 persones actives.

RICARD GÓMEZ