Nou reconeixement als jardins del Palau d'Anglesola

10/10/2022

Viles Florides reconeix les zones verdes del Palau d'Anglesola concedint tres Flor d'Honor al municipi

La gala d'entrega de les Flors d'Honor es va celebrar a l'Auditori Camp de Mar de Tarragona, amb la presència de Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica. Actualment, 156 municipis de Catalunya i 4 del Principat d'Andorra formen part de Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de pobles i ciutats a través d'espais verds urbans i enjardinats.

El Palau d'Anglesola hi va entrar el 2021, essent el primer poble de la comarca del Pla d'Urgell i aconseguint dues Flors d'Honor. Un any després veu incrementat el reconeixement gràcies a incrementar els espais amb flors (plaça Muriel Casals, plaça Generalitat), a les campanyes participatives entre el veïnat (entrega de ponsèties per Nadal i flors als balcons a la primavera), o al compromís de l'escola Arnau Berenguer en la part pedagògica d'enjardinar i cuidar els patis. També es valora el mobiliari urbà dels parcs, amb noves fonts, papereres o la tirolina, o instal·lacions com el nou Pas de la Mitjana a la banqueta del canal.

La vila compta amb 115.935 metres quadrats de verd urbà públic on es poden trobar 1.580 unitats d'arbrat. Això equival a 53 metres quadrat de verd per habitant que, com ressaltava la consellera, són "vitamina que ens fa la vida més fàcil o, almenys, ens hi ajuda. El verd porta energia positiva i ens fa força falta".

Darrere el guardó que va recollir la Comissió de Viles Florides del Palau d'Anglesola hi ha el treball de moltes persones que estimen i valoren els jardins: els membres de la brigada municipal, els jardiners i els veïns i veïnes que ho cuiden i gaudeixen en el dia a dia.

Infolleida