Protesta del col·lectiu de persones amb discapacitat a Lleida

31/01/2019

Un miler de persones, entre elles de l’entitat ACUDAM, s’han manifestat davant la Delegació del Govern. Denuncien que hi ha 650 llocs de treball en perill

Un miler de persones relacionades amb entitats socials i centres especials de la província de Lleida s'han concentrat per demanar tant al Govern de l'Estat com al de la Generalitat que els ajudin a sufragar les despeses que suposa la pujada del 22 per cent del sou mínim interprofessional. Durant la manifestació, que ha tingut lloc davant la delegació del Govern de la generalitat, s'han escoltat càntics com volem ser visibles o no ens oblideu. Desde les entitats es valora positivament aquest augment però s'assegura que el sector, amb 10 anys d'ajuts públics congelats, no pot afrontar-lo. Això podria comportar que unes 650 persones amb especials dificultats perdessin el seu lloc de treball.

Per aquest motiu es fa una crida a les administracions perquè actuïn. En cas de no trobar una solució, s'adverteix que alguns centres poden tancar les seves portes ben aviat.

Marc Piqué (Lleida TV)