Repunt de contagis per coronavirus a Mollerussa

22/05/2020

Passen de 37 a 47 en una setmana, sobretot en franges d'edat d'entre 25 i 45 anys

L’ajuntament de Mollerussa ha tornat a fer una crida a la ciutadania perquè prengui consciència de la necessitat de respectar les franges horàries per a les sortides. Ho ha fet davant del repunt de casos detectats en la darrera setmana, en la qual han passat de 37 a 47, sent la majoria d’elles persones que tenen entre 25 i 45 anys. De moment, es mantenen en nou les persones que han perdut la vida a causa del virus, mentre que 16 han aconseguit curar-se, segons dades facilitades pel CAP de Mollerussa. 

Pel que fa al control del seguiment de les mesures de confinament a la via pública, la Policia Local ha aixecat dues actes més i ja són vuit en una setmana precisament per aquest incompliment de les franges horàries. En aquest sentit, s’intensificaran els controls informatius per tal que la ciutadania respecti l’obligatorietat de portar la mascareta per a majors de sis anys sempre que no es pugui mantenir una distància de dos metres a la via pública i en espais tancats d’ús públic. Així mateix, també s’han reforçat les tasques de control en el funcionament de les terrasses obertes per tal que es compleixin les mesures establertes per a la seva obertura, així com als establiments comercials que ja estan oberts sense necessitat de cita prèvia.

Pel que fa al programa Ajude(M)ollerussa, s’està duent a terme un tancament progressiu donat el descens de demanda derivat de la progressiva desescalada. Així, des de dilluns s’han atès únicament tres trucades que han derivat en tres accions directes, sent 540 les accions que s’han dut a terme d’ençà que es va posar en funcionament. L’objectiu és derivar l’activitat que es pugui generar a través d’aquest programa a la figura de l’Amiga de la Gent Gran com ja es feia anteriorment abans d’entrar en l’estat d’alerta.

INFOLLEIDA