Setanta docents busquen eines al Saló del Llibre Infantil i Juvenil per despertar entre l’alumnat el gust per llegir

14/04/2018

El certamen obre amb aquesta trobada professional un cap de setmana ple d’activitat per al públic familiar amb titelles, contes i màgia

Una setantena de docents d’educació infantil, primària i secundària vinguts d’arreu del territori s’han trobat aquest dissabte al matí en la 5a Jornada Pedagògica que organitza el departament d’Ensenyament aprofitant el marc del 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya i que en aquesta ocasió s’ha centrat en descobrir noves eines per despertar el gust per llegir entre l’alumnat i fer-los entusiasmar per llegir.

La benvinguda als assistents ha anat a càrrec de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mollerussa, Mònica Segués, i del cap del servei d’Immersió i Acolliment Lingüístic d’Ensenyament, Pere Maians, els quals han valorat positivament la celebració d’aquestes trobades professionals per tal d’aprofundir en la manera de fomentar la lectura als centres escolars per formar bons lectors. Precisament, Com fer lectors entusiastes?, ha estat el tema escollit per a la conferència principal de la trobada que ha anat a càrrec de Joan Portell, qui ha desgranat els arguments que explica en el seu darrer llibre titulat Llegim?. Un taller sobre tècniques per a Clubs de Lectura, a càrrec de Laia Aguilar, de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès ha completat el programa, que també ha comptat amb la formació de dos grups de treball diferents per aprofundir en la temàtica.

Amb aquesta trobada professional, el Saló del Llibre Infantil i Juvenil enceta un cap de setmana farcit d’activitats pensades per atraure el públic familiar. Així, avui al matí la Marta Esmarats  ha explicat Llegendes de bèsties i valents mentre que a les 6 de la tarda la companyia Fes-t’ho com vulguis presentarà l’espectacle Aquarel·la per despertar els sentits i la imaginació dels més petits. Demà diumenge, a dos quarts de 12 del migdia serà el torn de l’espectacle La màgia dels llibres, de MagiaDiver i a la tarda a partir de les 6 del teatre de titelles El peix irisat, amb Tanaka Teatre.

Infolleida