Suspesos tots els actes de Sant Isidori a Mollerussa

01/04/2020

S'havia de celebrar del 14 al 19 d'abril | Està previst que es celebri la missa per 'streaming'

L’Ajuntament de Mollerussa ha decidit suspendre tots els actes previstos per les Festes de Sant Isidori, que havien de tenir lloc la setmana del 14 al 19 d’abril seguint així les mesures adoptades per frenar la propagació del coronavirus. Així ho ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, el qual ha dit que, tot i amb així, està previst substituir el pregó d’inici de festes per una breu comunicació per part d’ell mateix i del rector de la parròquia Sant Jaume, donat el caràcter espiritual de les festes en honor al sant votat de la ciutat, Sant Isidori. Així mateix, també es retransmetrà via 'streaming' la missa de Vot de Poble, prevista per dissabte 18, una celebració que es farà en la capella en honor al sant.

Així mateix, divendres dia 17 es donarà a conèixer, tal com estava previst, el veredicte del jurat del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, el qual precisament en la seva 32a edició ha fet rècord de participació amb un total de 56 textos presentats.

Pel que fa a la resta d’actes previstos, també queda suspès el Dinar per a la Gent Gran, que tradicionalment es feia el dijous de la setmana de festes amb una participació de més de 400 persones i que incloïa l’homenatge als avis i àvies que enguany celebren els 95 anys. Així mateix, es cancel·la la V Trobada Sardanista de centres educatius, la 12a Trobada de Colles Bastoneres i gralleres, la Diada de la Puntaire i el que havia de ser la segona edició del recuperat Concurs de Colles Sardanistes. Tampoc es farà el tradicional Concert de Sant Isidori, a càrrec de l’Orfeó Renaixença, el qual tanca habitualment els actes de celebració.

D’altra banda, l’alcalde ha explicat que per enguany, i abans de la crisi sanitària actual, ja s’havia previst, juntament amb el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil que n’és el promotor, una reformulació del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que en les darreres edicions s’havia celebrat durant el mes d’abril. Per tant, a preguntes dels mitjans de comunicació, ha dit que “formalment no se suspèn perquè ja no estava previst en aquestes dates”.

INFOLLEIDA