Una execució hipotecària deixa 15 famílies de Golmés que viuen de lloguer sense propietari

11/04/2024

La Sareb assumeix un edifici de 15 pisos, tots arrendats, per un deute de l'amo amb la immobiliària de Banc Popular

Les quinze famílies que viuen de lloguer al número 82 del carrer Carretera Vella de Golmés es troben en uns llimbs jurídics com a conseqüència d’un deute de l’anterior propietari de l’edifici, J. V. V.: s’han quedat sense propietari a l’espera que el jutjat de primera instància número 5 de Lleida dictamini si els contractes d’arrendament segueixen o no vigents després d’haver passat la propietat de l’immoble a mans de la Sareb i, en conseqüència, si aquesta passa, o no, a ser la nova propietària, segons avança Eduardo Bayona a SEGRE. 

El banc dolent va executar el 2018 una hipoteca d’Aliseda, la immobiliària de l’extint Banc Popular, absorbit per Santander, de la qual l’anterior amo havia deixat de pagar diverses quotes, de manera que va passar a ser l’amo de l’edifici.

“Som quinze famílies i no ens ofereixen res. Ens faran fora, tancaran els pisos i els tapiaran”, tem l’inquilí George I.D. “No és que no vulguem pagar. Al revés, tenim allà la nostra vida”, anota Mohamed A.K. “No estem demanant un desallotjament. La nostra intenció és ser el nou propietari. Si el jutge anul·la algun contracte se’n farà un altre de nou, i si una família està en risc d’exclusió es buscarà un lloguer social”, assenyalen fonts de la Sareb. “Estarem al seu costat, buscarem solucions i intentarem arribar a algun tipus d’acord”, va dir l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, partidari que la Sareb ofereixi als inquilins contractes de lloguer amb opció de compra. “Són famílies treballadores i no hi ha cap pis ocupat. Són gent normal que s’ha trobat amb aquest embolic legal”, afegeix l’alcalde.

Més informació ->Clica aquí
Infolleida