Unes 700 persones mostren la seva devoció a la Mare de Déu de la Cabeza

28/04/2019

La Casa Vella de Vila-sana s'ha tornat a omplir per celebrar el 26è aniversari de la confraria

Unes 700 persones s’han congregat aquest diumenge a Vila-sana per mostrar la seva devoció a la Mare de Déu de la Cabeza en una festa que enguany ha arribat a la seva 26a edició.

Com és tradicional, l’acte principal ha estat la missa solemne celebrada a la Casa Vella que ha estat presidida pel rector del municipi Climent Capdevila i que ha comptat amb l’actuació del cor Romero i Jara de la casa d’Andalusia de Lleida. Un altre dels moments destacats ha estat l’ofrena floral i la imposició d’insígnies als 40 nous confrares. D’aquesta manera, la confraria de la Mare de Déu de la Cabeza s’apropa ja al miler de devots.

L’acte, que ha estat conduit un any més per la periodista i presentadora Mari Pau Huguet, també ha comptat amb l’assistència de la presidenta de la diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, entre altres autoritats.

Al finalitzar l’ofici també s’ha realitzat un Ball de bastons que ha anat a càrrec del grup Bastoner de Balaguer.

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d’Andujar, a Jaén, fa més de 300 anys i, des d’aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on ha estat venerada per la població. Amb l’objectiu de retre-li homenatge, l’any 1995 es va fundar la confraria de la Mare de Déu de la Cabeza, que a més, és copatrona de Vila-sana.

Anna Berga