Uns encaputxats arrenquen llaços grocs i pancartes a favor dels presos al Palau d’Anglesola

08/02/2019

També han pintat frases com “indepes teníeu el poble fet una merda” o “visca tabarnia” damunt els murals que hi ha a favor de l’autodeterminació.

Un grup d’encaputxats ha arrencat gran part dels llaços grocs, pancartes a favor dels presos independentistes i estelades del Palau d’Anglesola. L’acte vandàlic va tenir lloc la matinada del passat dijous i van ser els mateixos autors que van enregistrar els fets en un vídeo que posteriorment van penjar a Youtube. En els pocs més de 2 minuts que dura la gravació es pot veure com el grup arrenca gran part dels llaços grocs que penjaven de faroles, de façanes de cases particulars i de places així com també de l’església. Inclús van treure les dues pancartes a favor dels presos independentistes que estaven al balcó de l’Ajuntament. A més, també van pintar damunt els murals sobiranistes que hi ha al municipi amb frases com “indepes teníeu el poble fet una merda” o  “visca tabarnia”.

L’Alcaldessa del Palau, Montserrat Meseguer, així com un veí del municipi ja han denunciat els fets davant els Mossos d’Esquadra ja que l’atac també va causar danys a l’edifici consistorial i a una casa particular. De fet, l’autobús escolar va haver de canviar de ruta per no passar per damunt d’un cable de la llum que els autors van despenjar en el moment d’arrancar els llaços grocs. Meseguer també ha recordat que fa un any, quan es va canviar el nom de la plaça Espanya per plaça 1 d’Octubre, algunes cases del poble també van patir actes vandàlics. En aquell cas algunes de les façanes van aparèixer amb un 155 pintat. 

Per la seva banda, els CDR del municipi tenen la intenció de repintar de nou els murals. També han afirmat que tornaran a posar els símbols soberanistes “tantes vegades com convingui”.

Anna Berga