Vila-sana recupera la Festa Major

21/09/2021

Després de celebrar-se l’any passat en únic dia i en format reduït, enguany tornen les tres jornades d’activitats, tot i que es mantenen les restriccions d’aforament per garantir la seguretat

Vila-Sana torna a celebrar la Festa Major en la seva plenitud, ja que es recuperen els tres dies de celebració i les múltiples activitats lúdiques i festives.

Després de reduir-se a una sola jornada l’any passat a causa de la pandèmia, enguany la celebració començarà el proper divendres, 24 de setembre, i es perllongarà fins el diumenge, dia 26. Tot i això, es mantindran els aforaments reduïts per tal de garantir les distàncies de seguretat i per poder aplicar de forma estricta tots els requeriments de seguretat sanitària en aquest tipus d’activitats.

La jornada de divendres s’iniciarà amb jocs gegants a la Plaça Major dirigits als infants i joves del municipi. Més tard, tindrà lloc l’anomenada “nit jove” amb l’actuació del grup de versions, Pernil Salat, i també de la reconeguda banda lleidatana, Koers.

Dissabte s’iniciarà la jornada d’actes amb una tirada familiar de bitlles. Després, a les piscines tindrà lloc un vermut popular amb acompanyament musical. A la tarda, també es podrà viure el parit de hoquei entre CP Vila-sana i CH Mataró. Acabarà la jornada el show d’humor d’en Peyu amb el seu espectacle “L’home orquestra”.

Diumenge al matí tindrà lloc la missa solemne en honor al patró Sant Miquel i a la copatrona, la Mare de Deu de la Cabeza. A la tarda, el circ serà el protagonista amb la companyia Moretol & Manzani. Més tard, l’Orquestra del Pugrama actuarà a la Plaça Major i, per últim, posarà el colofó a la Festa Major el tradicional castell de focs.

Per Joan Sangrà, alcalde de Vila-sana, s’ha configurat “un programa molt obert i destinat a satisfer a totes les edats i a les diferents preferències”. L’alcalde també reitera la necessitat de seguir sent plenament vigilants i responsables en el seguiment de totes les mesures destinades a combatre la pandèmica provocada pel Covid.

Infolleida