El campanar de Linyola estrena plafons interpretatius

18/08/2018

Des d’aquest mirador es pot veure tots els pobles del Pla d’Urgell a més de Montserrat, l’Aeroport d’Alguaire, la Seu Vella o, fins i tot, el Mont Caro

L’Ajuntament de Linyola ha inaugurat els vuit plafons interpretatius que ha instal·lat al campanar. Aquest panells amb relleu ressegueixen la forma octagonal del mirador el qual proporciona unes espectaculars vistes de 360º de tot el Pla d’Urgell i de més enllà de la plana de Lleida. Entre altres, des d’aquest punt s’hi pot veure Montserrat, el Mont Caro, l’Aeroport d’Alguaire o La Seu Vella. Precisament, el consistori està treballant amb aquesta darrera en un projecte d’agermanament.

 

L’alcalde de Linyola també ha explicat que s’està treballant per poder organitzar visites guiades al temple i a dalt del campanar una vegada al mes sense necessitat de demanar cita prèvia. Amb aquesta aposta, el consistori vol reafirmar l’església com un dels principals atractius turístics de Linyola tant pel que fa la seva arquitectura com per les vistes que proporciona el campanar.

 

El consistori també té previst instal·lar nous panells informatius en altres parts del temple així com en el seu exterior per a que els visitants puguin conèixer la seva història i característiques.

 

Anna Berga