El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana redactarà un nou pla d'Usos i Gestió per atendre les noves necessitats de l'espai

22/05/2017

El Pla d’Usos i Gestió, que el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana va aprovar ara fa 10 anys amb l’objectiu de recuperar l’estany, ja ha assolit més del 83% dels 53 projectes que va plantejar, per aquest motiu, el consorci vol redactar un nou document que atengui les noves necessitats de l’espai que ja es troba totalment recuperat i en ple funcionament .

Dins les actuacions que es preveuen dur a terme, entre aquest any i el maig de l’any vinent, en destaca la millora de Cal Sinén, on encara queden 116.000 euros per executar dels 371.000 euros que el Pla de Foment hi ha invertit. Aquesta xifra ha de servir per adequar la sala d’Audiovisuals, instal·lar elements d’il·luminació i climatització així com una antena WIFI que doni connexió d’Internet a l’Estany i la compra de mobiliari.

Per altra banda, en el marc del projecte Feder de Ponent Actiu, està previst construir una zona d’aparcament a l’entrada de Cal Sinén amb l’objectiu de limitar la mobilitat en aquest entorn i atendre les demandes del sector de les autocaravanes.

Anna Berga