Reñé defensa la seva innocència i diu que no dimitirà

03/10/2018

Aquest dimarts ha estat detingut i posteriorment posat en llibertat en el marc d'una operació anticorrupció

Tot just després de quedar en llibertat a l'espera que la Fiscalia li comuniqui els càrrecs pels quals se l'investiga, el president de la Diputació, Joan Reñé, va defensar la seva innocència envoltat del seu equip i de companys de partit. Reñé va ser detingut dimarts a primera hora del matí en el marc de l'operació Boreas per presumptes pagaments irregulars per al finançament de Convergència.

Tot i que Reñé es va acollir al seu dret a no declarar davant dels Mossos d'Esquadra, sí que ho farà, diu, davant del jutge.

El president de la Diputació ha lamentat l'espectacularitat de l'operació d'aquest dimarts i que s'assabentés de la seva detenció a través dels mitjans de comunicació. Tot plegat va començar a primera hora del matí sota el paraigües de l'operació Boreas que ha portat a terme la Unitat Central d'Anticorrupció de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos. Ho han fet de forma coordinada amb el Jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida. A més del president Reñé es van detenir 25 persones més tan a Lleida com a Solsona i Balaguer. Tots ells estan en llibertat a l'espera de declarar davant del jutge i que se'ls comuniqui per quins càrrecs estan investigats.

Gina Raymat i Xavi Bosch (Lleida TV)