Una vintena de joves posen cara a la campanya contra agressions sexistes que Mollerussa estrenarà per Festa Major

30/04/2019

A les barres de tots els concerts de nit s’hi ubicarà un punt d’atenció per informar i actuar en cas que es produeixi alguna agressió sexista o discriminatòria.

Amb l’objectiu de sensibilitzar, prevenir, detectar i actuar, de manera conjunta, davant de situacions potencialment perilloses o incòmodes com l’assetjament sexista, Mollerussa engega la campanya “Mollerussa lliure de sexisme i discriminació”. La iniciativa s’estrenarà a la Festa Major del proper mes de maig a través d’un punt d’atenció que s’ubicarà a la barra de tots els concerts nocturns que es duguin a terme durant els 4 dies de celebració. Aquest espai estarà identificat i operatiu per informar i actuar en cas que es produeixi alguna agressió sexista o discriminatòria.

La campanya ja començarà a ser visible a partir de la setmana vinent amb la col·locació dels diferents cartells corresponents. “Res justifica una agressió sexista o discriminatòria”, “No vull la teva opinió, vull el teu respecte” o “Confia en tu. Si una situació no t’agrada, actua” són tres dels 21 lemes diferents que s’hi podran llegir i que estaran acompanyats de la cara visible de 21 nois i noies, 15 dels quals són de la capital del Pla d’Urgell i la resta de poblacions de la comarca.

 

La iniciativa ha estat elaborada per la Taula d’Igualtat de la Regidoria d’Igualtat. Aquesta taula la formen el consistori, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Oficina Jove així com altres entitats de la població. 

 

 

 

Anna Berga