Nou pla per millorar la qualitat de l’aigua a l’Estany d’Ivars i Vila-sana

14/03/2019

Aquest pla millorarà el nivell ecològic de l’estany que, de retruc, comportarà un major nombre d’ocells i també beneficiarà el turisme de natura.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana està treballant en un pla de mesures i actuacions amb la finalitat de millorar la qualitat de l’aigua, que des de l’inici d’aquest espai natural l’any 2005, ha anat disminuint. Aquest pla inclou fer seguiments limnològics de la qualitat i l’evolució de l’aigua així com realitzar un control de peixos com les carpes ja que fan malbé el fons i es mengen la vegetació, alterant l’ecosistema. També s’estudiarà l’entrada i sortida de l’aigua a l’estany amb l’objectiu que circuli i n’entri de nova oxigenada.

Així mateix, aquest pla també beneficiaria el turisme de natura. Per la seva banda, la Diputació de Lleida s’ha compromès a finalitzar el projecte de millora de l’accessibilitat al centre d’interpretació de Cal Sinén. A la primera planta d’aquest espai hi ha previst ubicar-hi una zona de bar i també s’està treballant en l’adquisició d’uns terrenys per habilitar un nou aparcament.

Per altra banda, Jordi Sargatal, i el seu equip continuen treballant en la redacció del nou pla d’usos i gestió de l’espai natural.

 

 

Anna Berga